Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Lente is weg: maandag kans op sneeuw

Is het weer ooit meer van slag geweest dan in de eerste maanden van 2019? Het zag er allemaal zo rooskleurig uit eind februari. Het zonnetje scheen, Nederland stroomde uit naar de terrassen en er was letterlijk geen spatje regen in de lucht.

Met het carnavalsweekend spatte die droom al uiteen: het was nat. En nu gaat het nog een stapje verder: zeg die shirtjes en lente-jassen maar gedag, maandag kan het namelijk gaan sneeuwen.

Onstuimig

De afgelopen dagen was het al onstuimig en dat houden we de komende tijd nog even vast. Zondag wordt het vooral heel erg nat, met daarnaast kans op hagel en zware windstoten. In de nacht van zondag op maandag kan er natte sneeuw vallen, dat meldt Buienradar. 

Alsof die regen en wind niet het ergste was, wordt het ook nog eens koud zondag. Een graadje of drie, dat is nog eens iets anders dan de warmterecords die in februari vielen. In het zuiden van het land is het gelukkig een stuk warmer met elf graden. Aan het eind van de middag mag je rekening houden met de wind, want die is namelijk niet mals. Het kan zelfs even gaan stormen.

Ook de dagen erna blijft het wisselvallig. Van de regen en wind zijn we voorlopig nog niet af..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.