Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Lekker geswipet: Tinder is 10 miljard euro waard

Al het hersenloze geswipe naar links heeft geholpen: datingapp Tinder is ruwweg 10 miljard dollar waard. Dat zou een onafhankelijk onderzoek volgens website Cheddar hebben uitgewezen. Ingewijden hebben het rapport ingezien dat Match Group, Tinders moederbedrijf, aanvraagde.

Opvallende stijging

Minder dan twee jaar geleden werd de waarde van Tinder nog op ongeveer 3 miljard dollar geschat. Een opvallende stijging. Vroegere werknemers van Tinder klagen Match Group dan ook aan. Zij claimen dat Match Group de datingsite bewust heeft ondergewaardeerd: het bedrijf dat Tinder overnam, zou op deze manier minder bonussen hoeven te betalen.

Match Group heeft meerdere datingsites en -apps, zoals OkCupid en Hinge. De beurswaarde van het hele bedrijf is ruim 15 miljard dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.