Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

KLM stopt met verkoop taxfree-producten in vliegtuig

Nog even een nieuw horloge scoren tijdens een vlucht van KLM? Dat is binnenkort verleden tijd. Na tientallen jaren stopt KLM met het verkopen van taxfree-producten in het vliegtuig.

Vanaf juli 2019 stopt KLM met het aanbieden van de producten op Europese vluchten en vanaf januari 2020 stopt KLM ook met deze service aan boord van intercontinentale vluchten, schrijft de luchtvaartmaatschappij op haar website

Geen aansluiting bij klantwens

„Na uitvoerig beraad hebben wij besloten ermee te stoppen, omdat de huidige manier van verkoop aan boord niet meer aansluit bij de klantwensen van nu", zegt Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services van KLM. Dit doen zij omdat klanten gewend zijn geraakt aan een oneindig aanbod van producten, waarvoor ze online al de laagste prijs vinden. Daarnaast wordt de concurrentie met het assortiment op luchthavens steeds groter.

KLM onderzoekt andere vormen van travel retail. „Hiervoor starten we binnenkort verschillende pilotprojecten. Klantgemak en een groot assortiment aan producten staan hierin centraal”, aldus Kartman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.