Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 12 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Kinderopvang langer open tijdens staking

Wie zich zorgen maakt over het onderdak voor de kinderen vrijdag, geen paniek. Verschillende locaties voor kinderopvang zijn vrijdag extra lang open om de stakingen in het onderwijs op te vangen, aldus een woordvoerder van branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang.

Knutselen

Om het zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. „Bijvoorbeeld knutselen, uitstapjes naar de stad, kinderfilms in de bioscoop tegen gereduceerd tarief en een sportdag. Maar ik hoor ook wel van veel ouders dat ze zelf vrij hebben genomen”, aldus de woordvoerder.

Volgens diezelfde man is er een grote de kans dat veel leerkrachten het werk voor een dag neerleggen. Uit een peiling van DUO Onderwijsonderzoek & Advies is de helft van de basisschoolleraren van plan om vrijdag te staken voor een hoger salaris en vermindering van de werkdruk.

Demonstratie

Docenten, schoolleiders en ander onderwijzend personeel houden sinds maandag een actieweek op basis- en middelbare scholen, roc’s, hogescholen en universiteiten. De week wordt vrijdag afgesloten met een demonstratie op het Haagse Malieveld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.