Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Katwijks festival wil plasticsoep tegengaan

Die duizenden plastic bekertjes die je na menig festival in het gras vindt, zijn natuurlijk niet heel goed voor het milieu. Waar vele festivals al stappen zetten in de goede richting, pakt het Katwijkse Haringrock-festival het groots aan. Ze willen namelijk volledig plasticvrij en energieneutraal worden.

Duurzaam feesten

En die inspanningen worden beloond. Het festival is namelijk genomineerd voor het Eneco Luchterduinen Fonds. Dat fonds steunt elke twee jaar een initiatief om het kustgebied van de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk te verduurzamen. Haringrock wil die bijdrage gebruiken om in één keer alle plasticbekers te vervangen door duurzame exemplaren.

Het festival wil de plasticsoep tegen gaan door alle plastic wegwerpbekers, merchandise, bordjes en verpakkingen te vervangen door duurzame alternatieven. Bezoekers van het festival kopen duurzame en herbruikbare bekers, die ze mee naar huis mogen nemen. En wil je dat niet, dan gooi je ‘m gewoon in de recycling-container, zodat ‘ie volgend jaar nog een jaartje mee kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.