Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 15 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Kan je maandag thuis aan het werk? Doen, zegt de NS

Een deel van de NS-medewerkers legt maandagmorgen het werk tijdelijk neer om actie te voeren voor een beter pensioenakkoord. Mocht je dus met de trein moeten, is het oppassen geblazen, want de NS denkt dat dit tot ‘grote hinder’ zal leiden, verklaart het spoorwegbedrijf op z’n website.

Hele dag merkbaar

De actie duurt iets meer dan een uurtje: 66 minuten. Een symbolisch getal, omdat de vakbonden de pensioenleeftijd willen handhaven op 66 jaar. De staking zal om 6 uur ‘s ochtends van start gaan en dus om 7.06 uur ten einde komen. Volgens de NS is het niet te voorspellen hoe groot de overlast voor het treinverkeer daadwerkelijk wordt, maar naar verwachting zullen de gevolgen nog de hele dag merkbaar zijn.

Thuiswerken

NS-directeur Roger van Boxtel oppert daarom tegenover NOS dat de treinreiziger maandag beter thuis aan het werk kan gaan, mocht dat kunnen. Bij de spoorwegen zijn ze niet blij met de staking. “Dat gaan we ook niet tegenwerken, maar ik vind het wel jammer voor onze reizigers. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk weer de treinen weer op het spoor te hebben.”, stelt hij tegenover het nieuwsplatform.

Autowegen

Ook op de autowegen zal het geen pretje zijn: de ANWB verwacht een erg drukke spits omdat veel forenzen voor de auto zullen kiezen. Daarbij komt dat de hulpdiensten maandagochtend naar Den Haag trekken voor een manifestatie die daar wordt gehouden. Ze rijden over de hele breedte van de snelweg met een snelheid van 66 kilometer per uur. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, gaat het óók nog eens regenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.