Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 mrt 2019 / 06:50 uur

Kamer kijkt naar zorgen over ‘salafistische’ school

Donderdagmiddag zal er in de Tweede Kamer opnieuw gekeken worden naar de zorgen die bestaan over de Amsterdamse school die leerlingen salafistische ideeën zou bijbrengen. De Kamer wil liefst drie ministers aan de tand voelen over de misstanden op het Cornelius Haga Lyceum. Maar sluiting van de islamitische middelbare school zit er voorlopig niet in, maakte het kabinet al eerder duidelijk.

Wat heeft de school precies misdaan?

De Kamer wil minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs), maar ook diens collega’s Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Wouter Koolmees van Integratie spreken. Voordat het debat begint moeten zij per brief uitleggen wat de islamitische school nu precies heeft misdaan, vindt GroenLinkser Lisa Westerveld, die het voortouw nam om de ministers naar de Kamer te roepen.

Een flink deel van de Kamer zou de school het liefst zo snel mogelijk willen sluiten. Maar de grondwettelijk vastgelegde grote zelfstandigheid van scholen maakt dat heel moeilijk. Daarom willen veel oppositiepartijen die vrijheid van onderwijs intomen. Ook regeringspartijen VVD en D66 voelen daar wel voor, maar dat is voor coalitiepartners CDA en ChristenUnie onbespreekbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamer kijkt naar zorgen over ‘salafistische’ school
Sluiten