Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 30 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Joe Biden beschuldigd van ‘ongewenste aanraking’

Joe Biden, oud vice-president van Obama, wordt door een voormalig Amerikaans politica beschuldigd van ongewenste intimiteit. Lucy Flores zat in 2014, toen het voorval plaatsvond, in het parlement van de Amerikaanse staat Nevada. Ze zegt dat Biden haar achterhoofd kuste en haar schouders vasthield, zo legt ze zelf uit op Twitter.

Ze komt nu, vijf jaar nadat het gebeurde, naar voren omdat Biden binnenkort bekend zou willen maken of hij meedingt naar het presidentschap in 2020. Flores zegt het erg moeilijk te vinden, maar ze vindt het ook noodzakelijk dat mensen dit weten.

‘Grote, langzame kus’

In 2014 stelde Flores zich verkiesbaar als adjunct-gouveneur van Nevada, toen de toenmalig vice-president langskwam bij een bijeenkomst, om haar te steunen. Aanvankelijk was ze gevleid, maar dit veranderde al snel. Toen ze het podium opstapte voelde ze naar eigen zeggen twee handen op haar schouders en vroeg ze zich gelijk af waarom hij haar aanraakte.

Maar daar hield het niet bij op: de vice-president boog zich naar voren en rook aan haar haar, verklaart Flores. Hierna plantte hij een ‘grote, langzame kus’ op haar achterhoofd.

Stap vooruit

Een woordvoerder van Joe Biden laat weten dat Biden zich niks herinnert van het voorval en ook niet heeft gemerkt dat Flores zich ongemakkelijk voelde hierna. De woordvoerder eindigt op een positieve noot: „Ze heeft alle recht om haar herinneringen en reflecties te delen. Dat ze dat kan doen, is een belangrijke stap vooruit in onze samenleving."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.