Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 9 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Japanse (116) nu officieel oudste vrouw ter wereld

Niet alleen op Internationale Vrouwendag, maar ook zaterdag is er een hoop woman empowerment. Een 116 jaar oude Japanse vrouw werd namelijk officieel benoemd tot de oudste vrouw ter wereld volgens het Guinness World Records. Dit werd gedaan tijdens een ceremonie in een verzorgingstehuis in de stad Fukuoka.

Kane Tanaka werd in 1903 geboren als zevende van de acht kinderen. De vorige oudste vrouw was ook Japans en droeg de naam Chiyo Mikayo. Zij overleed afgelopen juli op 117-jarige leeftijd. Het record van de alleroudste vrouw ooit, ook volgens het boek, staat op 122 jaar en staat op naam van de Franse Jeanne Louise Calment die in 1997 overleed.

De oudste man ter wereld is nog niet gevonden. Japanner Masazo Nonaka liep met 113 jaar aan kop, maar overleed onlangs in januari.

Schelpdier

Nog een leuk feitje. Het oudste dier ter wereld, volgens Scientias, was Noordkromp Ming. Het tweekleppige weekdier werd een aantal jaar geleden opgevist voor de kust van IJsland. Het dier bereikte de bijzondere leeftijd van 507 jaar oud. Hoe het komt dat deze schelp-dierensoort zo oud wordt, is nog een raadsel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.