Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 11 kan AirPods en watch draadloos opladen’

Is het voor Applefans binnenkort afgelopen met het meezeulen van oplaadkabeltjes voor oortjes? Wel als we de Japanse website Macotakara mogen geloven.

Op basis van ‘ingewijden’ schrijft de site dat de iPhone die eind dit jaar door Apple wordt uitgebracht, andere accessoires van het merk kan opladen.

Wireless PowerShare

De iPhone 11 zou ondersteuning krijgen voor Wireless Powershare, een technisch foefje dat door het bedrijf Integrated Technology is ontwikkeld.

Door een apparaat tegen de achterkant van de nieuwe telefoon te houden, zouden andere apparaten draadloos kunnen worden opgeladen. Bijvoorbeeld het nieuwe doosje van de AirPods en de Apple Watch.

Het draadloze opladen van apparaten wordt ook verwerkt in de Glaxy S10 van Samsung en in telefoons van Huawei: helemaal nieuw is het dus niet.

Gerucht

Het nieuwtje over de nieuwste Apple telefoon deed in februari al de ronde, toen een bekende analist al hintte op het opladen, schrijft Nu.nl. De Japanse website Macotakara zegt dat de iPhone 11 geleverd zal worden met een nieuwe laadkabel. Daar zou je een telefoon via 18 watt veel sneller kunnen opladen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.