Metro
Metro Nieuws 8 mrt 2019 / 07:00 uur

Intertoys gaat toch een doorstart maken

Goed nieuws voor 1000 tot 1500 mensen die bij Intertoys werken. De speelgoedketen maakt een doorstart met een Portugese investeerder.

De winkelketen werd eerder failliet verklaard omdat de verkopen erg tegenvielen – tot verdriet van veel mensen. Het inleveren van de laatste cadeaubonnen zorgde her en der zelfs voor opstootjes.

‘Afgeslankte vorm’

Volgens de curator van Intertoys gaat de keten in ‘afgeslankte vorm’ verder. Wat dit precies betekent voor de winkels en werknemers is nog niet helemaal bekend.

Wel ontslagen

De investeerder, Green Swan, wil ongeveer 220 winkels openhouden. Tussen de 1000 en 1500 werknemers zullen dan hun baan behouden.

Onderhandelingen met verhuurders en franchisenemers moeten uitwijzen of er ook echt 220 winkels open kunnen blijven. Omdat er nu 3200 mensen bij Intertoys werken, zullen er toch veel ontslagen vallen.

Opheffingsuitverkoop

Voor 91 Intertoys-winkels valt sowieso het doek. Die gaan half mei dicht. Zaterdag wordt bekendgemaakt om welke vestigingen het gaat en dan begint in die filialen de opheffingsuitverkoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Intertoys gaat toch een doorstart maken
Sluiten