Metro
Metro Nieuws 17 mrt 2019 / 14:30 uur

Honderden bij bijeenkomsten aanslagen Nieuw-Zeeland

Bij een bijeenkomst op de Dam zal zondagmiddag bij de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland worden stilgestaan. Naar verwachting zullen daar honderden mensen bij aanwezig zijn. Bij de aanslagen kwamen vijftig mensen om het leven.

Solidariteit

Zaterdagavond was er ook al een bijeenkomst op de Dam voor de slachtoffers en nabestaanden. Ook in Rotterdam werd er stilgestaan bij de aanslagen, daar was een bijeenkomst op het Schouwburgplein. In onder meer Eindhoven en Amersfoort werden ook bijeenkomsten gehouden.

Bij de vredesmanifestatie in Amsterdam nam een Imam het woord: „Dit is een aanslag tegen ons allen. Iets wat we niet mogen tolereren." Initiatiefnemer Comité 21 Maart had opgeroepen naar de Dam te komen uit solidariteit en medeleven met de mensen die omkwamen en gewond raakten bij de terroristische aanval in Christchurch.

Honderden bij bijeenkomsten aanslagen Nieuw-Zeeland
Een bloemenzee in Christchurch voor de slachtoffers van de aanslagen / ANP

De bijeenkomst van zondag is een initiatief van onder meer het Overleg Joden, Christenen en Moslims, de Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties Nederland, de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland en de Raad van Kerken in Nederland. Burgemeester Femke Halsema zal de deelnemers toespreken en er wordt een minuut stilte gehouden.

Vrijdag schoot een terrorist op honderden mensen in twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Daarbij kwamen 50 mensen om het leven. Nog eens 50 anderen raakten gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden bij bijeenkomsten aanslagen Nieuw-Zeeland
Sluiten