Metro
Metro Nieuws 13 mrt 2019 / 17:44 uur

‘Hoe kunnen jongeren tot dit soort daden komen’

Het is al enkele dagen onrustig in Urk, nadat daar maandagavond een mishandeling plaatsvond. Dinsdagavond werd een 14-jarige verdachte aangehouden. Pieter van Maaren (CDA), de burgemeester van de gemeente, heeft zich woensdag uitgelaten over de incidenten. „Hoe is het mogelijk dat jongeren op die leeftijd tot dat soort daden kunnen komen?”

De verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een Marrokaans-Nederlands gezin. Tegenover Omroep Flevoland zegt Van Maaren ouders op te roepen met hun kinderen te praten en ze thuis te houden. „Je hebt een verantwoordelijkheid, pak die ook.”

Relatief rustig

Dinsdagavond werden verschillende maatregelen ingesteld om ongeregeldheden te voorkomen. Zo werden alle toegangswegen richting Urk gecontroleerd. Twee mannen werden aangehouden, één met een honkbalknuppel opzak.

Uiteindelijk werden er vijf verdachten aangehouden. Dinsdagavond werden er door de politie nog twee aanhoudingen verricht. Eerder die middag gaf een 18-jarige Urker zichzelf aan bij de politie. Al met al was het volgens de burgemeester een relatief rustige avond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hoe kunnen jongeren tot dit soort daden komen’
Sluiten