Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Hier eindigt RTL Late Night, een hele fijne avond’

Het zat er al aan te komen, maar maandagavond viel dan toch het doek voor het programma RTL Late Night. De show kampte al maanden met teruglopende kijkcijfers.

Presentator Twan Huys heeft laten weten „geen moment spijt van het avontuur dat Late Night heet" te hebben gehad. Dat zei hij in een korte verklaring aan het einde van de laatste uitzending. RTL maakte maandagochtend abrupt bekend dat het programma diezelfde avond zou stoppen.

Groot avontuur

Een echte verklaring voor het stopzetten van de talkshow gaf Huys niet in zijn praatje. „We hebben er alles aan gedaan om dit programma een succes te maken", begint hij. „Met heel veel energie en toewijding is er gezocht naar een formule, en goede gasten. En het was een onwaarschijnlijk groot avontuur. Ieder avontuur gaat gepaard met risico’s: wie een hoge berg wil beklimmen, weet nooit helemaal zeker of hij de top gaat halen."

„Dat hebben we geprobeerd, maar we moesten onderweg helaas de poging staken", beëindigt Huys. „Het was voor mij een wilde achtbaan, waar ik geen moment spijt van heb." Hij bedankt de redactie, technische staf, de gasten en de kijkers, en neemt afscheid met de woorden „hier eindigt Late Night".

In de laatste aflevering werd hij onder meer bijgestaan door de cast van De Luizenmoeder en de band Van Dik Hout. Het afscheid zorgde wel voor een opleving in de kijkcijfers: bijna 800.000 kijkers stemden af op de talkshow. Een week eerder waren dat er nog ‘maar’ 220.000. Gemiddeld trok het programma tussen de 200.000 en de 400.000 kijkers. Op 22 oktober beleefde het programma een dieptepunt met 193.000 kijkers.

Fragment

Het fragment met de laatste woorden van Huys is hier terug te kijken. Enigszins pijnlijk is dat de editor er ook geen zin meer in leek te hebben; Huys’ laatste woorden worden ruw afgekapt.

Dinsdagavond wordt het tijdslot gevuld met afleveringen van het programma ‘Een Nieuw Leven In De Zon’, een Britse realityserie waarin Britse stellen naar het Europese vasteland verhuizen om hun droom na te jagen. Na de zomer komt er een nieuw programma op de late avond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.