Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Herdenkingsplechtigheid 24 oktoberplein Utrecht

Op het 24 oktoberplein in Utrecht is maandag om 10.45 uur een korte herdenkingsplechtigheid gehouden. Het is precies een week geleden dat Gökmen Tanis op die plek het vuur opende in een sneltram. Daarbij kwamen drie mensen om het leven: twee uit Utrecht, een uit Vianen.

Inwoners, bedrijven en organisaties uit Kanaleneiland verzamelden zich bij de boom op het plein. De aanwezigen hielden twee minuten stilte en legden bloemen, waarna een zangeres het lied Amazing Grace zong, schrijft RTV Utrecht

Herdenkingsplechtigheid 24 oktoberplein Utrecht
Belangstellenden herdenken op het 24 Oktoberplein de aanslag die daar precies een week geleden plaats vond. Foto: ANP

Afsluiten van de heftige week

Gabriel Erlach is de initiatiefneemster van de herdenking van vanochtend. Volgens haar is het moment bedoeld om een heftige week af te sluiten. „Veel mensen hebben nog de behoefte om samen te zijn”, vertelde ze vanochtend op Radio M Utrecht. 

De gebeurtenis heeft ook tot verbroedering in de wijk geleid. „Mensen hadden elkaar nodig. Buren hielpen elkaar of gaven elkaar een knuffel."

Herdenkingsplechtigheid 24 oktoberplein Utrecht
Ambulancemedewerkers herdenken op het 24 Oktoberplein de aanslag die daar precies een week geleden plaats vond. Foto: ANP

Stille tocht

Afgelopen vrijdag werd voor de slachtoffers een stille tocht gehouden. Tijdens deze toch liepen meer dan 16.000 mensen mee.

Herdenkingsplechtigheid 24 oktoberplein Utrecht
Stille toch vrijdag. Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.