Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 mrt 2019 / 08:48 uur

Guus Meeuwis wint prijs voor beste tekstdichter

Sta jij ook regelmatig mee te blèren met een lied van Guus Meeuwis? Je bent niet de enige. Zijn eindeloze liedjeslijst heeft de zanger nu zelfs de prijs voor beste tekstdichter opgeleverd.

150 liedjes

Meeuwis neemt de Lennaert Nijgh Prijs 2019 maandagavond in ontvangst tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Studio 21 in Hilversum, meldt organisatie Buma Cultuur. De zanger heeft een flink oeuvre op zijn naam staan – in bijna 25 jaar heeft Guus ruim 150 liedjes en songteksten geschreven. Zijn teksten zijn vaak „uit het hart en spot on", aldus Frank Helmink, de directeur van Buma Cultuur. Daarbij zouden zijn liedjes voor jong en oud zijn, en da’s best een prestatie.

Waardering

Meeuwis beschouwt het ontvangen van de prijs als een grote eer. Tekstschrijven doet hij altijd met ‘hart en ziel’, en dan is dit ‘een schitterende waardering’, aldus de zanger. Guus volgt Huub van der Lubbe op, die er vorig jaar met de prijs vandoor ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Guus Meeuwis wint prijs voor beste tekstdichter
Sluiten