Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mrt 2019 / 13:50 uur

Grensrechter slaat keeper tegenpartij bewusteloos

Een voetbalwedstrijd in Hoofddorp is zaterdag flink uit de hand gelopen. Een 34-jarige grensrechter heeft daar de keeper van de tegenstander knock-out geslagen.

Bewusteloos

Het incident vond plaats tijdens een wedstrijd tussen UNO uit Hoofddorp en Geel-Wit uit Haarlem. Het slachtoffer was de doelman van UNO, de verdachte grensrechter voetbalt zelf ook voor Geel-Wit. Tijdens de wedstrijd zou een conflict zijn ontstaan waarbij over en weer werd geslagen, waarna de grensrechter op een bepaald moment op de keeper afliep en hem een vuistslag gaf. Die klap was zo heftig, dat het slachtoffer bewusteloos raakte.

Kleurrijk kaartverleden

De doelman heeft een hersenschudding aan het incident overgehouden. De politie heeft de verdachte aangehouden voor mishandeling. Geel-Wit zou de gebeurtenis ‘heel erg’ vinden.,,Iedereen is erg aangeslagen. We willen juist bekendstaan als een sportieve en veilige club”, zegt de voorzitter van de jeugdcommissie, Lennert Böhmer. Volgens hem stond de verdachte niet bekend als iemand met een ,,kleurrijk kaartverleden”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grensrechter slaat keeper tegenpartij bewusteloos
Sluiten