Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Gökmen T. zou woning kwijt raken en was verloofd

De 37-jarige Gökmen T., de verdachte van de aanslag in de Utrechtse tram, had schulden en dreigde zijn woning kwijt te raken. Ook zou hij verloofd zijn en had hij plannen om binnenkort te trouwen.

GökmenT. werd vorige week aangehouden na de aanslag in Utrecht waarbij drie mensen om het leven kwamen en vijf anderen gewond raakten. Dit was niet de eerste keer dat hij in aanraking kwam met justitie.

Leefde van een uitkering

In 2013 schoot hij met een vuurwapen op een flat in Kanaleneiland. Daarnaast is hij verdachte in een verkrachtingszaak. Drie weken geleden moest hij voor de politierechter verschijnen vanwege een inbraak bij een fietsenwinkel.

Gökmen T. verklaarde toen dat hij alleen woonde, leefde van een uitkering en schulden had vanwege openstaande verkeersboetes. Ook bleek dat hij bij een eventuele gevangenisstraf zijn huis zou kwijtraken, dat blijkt volgens RTL Nieuws uit rechtbank stukken.

Zijn advocaat vroeg de rechter tijdens de zitting van drie weken terug, om rekening te houden met deze omstandigheden. De rechter legde hem een celstraf op van vier maanden wegens inbraak en diefstal. De rechter vond een werkstraf niet passend gezien het feit dat T. al vaker met de rechter in aanraking is gekomen.

Trouwen

Volgens de advocaat van T. zou haar cliënt in een stijgende lijn zitten en zijn persoonlijke omstandigheden zouden nu veel beter zijn. Ze vertelde dat hij verloofd was en binnenkort zou gaan trouwen.

https://twitter.com/theplagueroad/status/1110923371007619073

In de zaak rond de tramaanslag wordt Tanis onder meer verdacht van moord met een terroristisch oogmerk. De 37-jarige Utrechter heeft bekend en zegt dat hij alleen handelde. Tanis zit in Vught in het Penitentiaire Psychiatrische Centrum (PPC). Hij zit hier op advies van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.