Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Gökmen T. had geen hulp van anderen

De 37-jarige Gökmen T. had geen hulp van anderen. Dat blijkt uit aanwijzingen die het onderzoek tot nu toe opleverde. T. wordt verdacht van drie strafbare feiten: meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk. Morgen wordt T. voorgeleid.

Het OM benadrukt dat het onderzoek naar de gebeurtenissen in Utrecht nog in volle gang is. „Zoals eerder werd gemeld, is er tot nog toe geen enkele relatie tussen de verdachte en de slachtoffers gebleken”, valt er te lezen op de website van het OM.

Persoonlijkheidsonderzoek

Wel zijn er inmiddels aanwijzingen dat T. geen hulp had van anderen. Er wordt nog onderzocht op hij enkel vanuit een terroristisch motief handelde of dat zijn daden voortkwamen uit een persoonlijk motief in combinatie met een geradicaliseerd gedachtengoed. Ook krijgt het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie de opdracht om de persoonlijkheid van T. te onderzoeken.

Morgen wordt T. voorgeleid en maakt de rechter-commissaris van rechtbank Midden-Nederland zijn beslissing bekend over de voorlopige hechtenis.

Van 40-jarige andere verdachte moet nog blijken of hij een ondersteunende rol, buiten het schietincident om, heeft gehad. Dat onderzoek loopt nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.