Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mrt 2019 / 15:22 uur

Gewonde (74) Utrechtse schietpartij alsnog overleden

Een van de gewonden van de schietpartij in Utrecht is alsnog overleden. Het gaat om een 74-jarige man uit het Utrechtse de Meern. Het totale aantal doden komt daarmee op vier.

De man is een van de zwaargewonden die in het ziekenhuis lag. De andere zwaargewonde, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, ligt nog in het ziekenhuis, de derde, een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein, is inmiddels ontslagen.

„Wat deze man de afgelopen elf dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk, hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden dat is onbeschrijfelijk, wij hebben hem vandaag verlost van deze pijn. Hoe moeilijk het ook is voor ons", schrijft de zoon van de man op Facebook.

Stille tocht

Bij een schietpartij in Utrecht kwamen vorige week in eerste instantie drie mensen om het leven. Ook vielen er meerdere gewonden. Verdachte Gökmen T. schoot op inzittenden in een tram bij het 24 Oktoberplein in Kanaleneiland. T. wordt door het OM verdacht van viervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met terroristisch oogmerk.

Vorige week vrijdag werd er een stille tocht gelopen voor de slachtoffers van de schietpartij. Afgelopen maandag was er een officiële herdenking.

850 tips

Bij de politie zijn al 850 tips binnengekomen over de schietpartij. Dat heeft een politiewoordvoerder in het tv-programma Opsporing Verzocht gezegd. Door de grote hoeveelheid tips heeft de politie nog geen persoonlijk contact kunnen hebben met alle tipgevers, liet de woordvoerder weten. De politie had vorige week dinsdag via het tv-programma een oproep gedaan.

Vorige week donderdag deed de politie een nieuwe oproep en meldde dat ze ook op zoek is naar camerabeelden waarmee ze de vluchtroute van de 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij hoopt te kunnen reconstrueren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gewonde (74) Utrechtse schietpartij alsnog overleden
Sluiten