Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Gestrande passagiers TUI woensdag weer terug

TUI haalt in de loop van woensdag de passagiers van twee gestrande vliegtuigen op. Het gaat om twee Boeings 737 MAX, die niet verder mochten vliegen door het sluiten van het Europese luchtruim. De toestellen zijn geland in Bulgarije en Gran Canaria.

Uitgeweken door sluiting luchtruim

Twee Boeings van reisorganisatie TUI die onderweg waren naar Nederland, zijn uitgeweken naar Zuid-Europese luchthavens. Dit omdat het Europese luchtruim dinsdagavond om 20.00 uur voor dit type vliegtuigen is dichtgegaan. De sluiting van het Nederlandse luchtruim voor de Boeing 737-8 MAX en 737-9 MAX geldt voor onbepaalde tijd.

Een vlucht vanuit het West-Afrikaanse Gambia week uit naar Gran Canaria, een van de Canarische eilanden. Een vlucht vanuit Hurghada in Egypte ging niet naar Schiphol, maar naar Sofia in Bulgarije. Twee lege vliegtuigen gaan naar Gran Canaria en Sofia om de reizigers rond het middaguur op te halen, in de loop van de middag zijn ze dus weer in Nederland.

TUI heeft in totaal drie Boeings van het type 737 MAX. Die mogen voorlopig niet vliegen. Het bedrijf heeft de planning opnieuw ingedeeld en extra vliegtuigen gehuurd. „Mensen die nu op vakantie gaan, kunnen gewoon gaan, zoals gepland”, aldus TUI.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.