Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Gamer moet 20 jaar de cel in voor dodelijke grap

Een Amerikaanse gamer is vrijdag veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Hij wilde voor de grap de politie naar het huis van een tegenstander sturen. Een man die er helemaal niets mee te maken had, werd daardoor doodgeschoten door de politie.

De 26-jarige gamer, Tyler Barriss, trof een paar maanden geleden een schikking met de aanklagers. Hij bekende schuld, betuigde spijt en vroeg de nabestaanden om vergiffenis. De straf die hij vrijdag kreeg, was het minimum.

Ruzie

Eind 2017 werd Barriss gevraagd door een bevriende gamer, Casey Viner, om de politie naar het huis van een tegenstander te sturen. De toen 18-jarige Viner speelde Call of Duty met Shane Gaskill. De twee kregen ruzie met de vraag van Viner tot gevolg.

Toen Gaskill door kreeg dat Barriss achter hem aanzat, besloot hij hetzelfde te doen. Alleen stuurde hij de politie naar het oude huis van Barriss, in de stad Wichita. Barriss belde vanuit zijn huis in Los Angeles naar de politie: op het adres dat Gaskill had genoemd, zou iemand zijn vader hebben vermoord en anderen in gijzeling hebben genomen. Toen de nietsvermoedende bewoner naar buiten kwam, schoten agenten hem dood.

Valse bommelding

Barriss kreeg voor de dodelijke melding 12,5 jaar, maar moet ook nog eens 7,5 de gevangenis is voor een reeks eerdere aanklachten in Californië. Ook moet hij gelijktijdig nog een straf van 2,5 jaar uitzitten voor een valse bommelding tegen de overheid in Washington D.C. Ook Viner en Gaskill moeten later voor de rechter komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.