Metro
Metro Nieuws 17 mrt 2019 / 15:12 uur

Familie aanslagpleger Nieuw-Zeeland maakt excuses

In een interview met de Australische zender 9News heeft de Australische familie van aanslagpleger Brenton Tarrant excuses gemaakt voor het drama. „Wij zijn er kapot van”, vertelt de oma van Tarrant. „Het spijt ons zo erg voor de families van de overledenen en de gewonden.”

Gewone jongen

„Toen we zijn foto op de tv zagen, konden we het niet geloven", vertelt oom Terry Fitzgerald. „Het is gewoon niet okee. Dit kan niet meer goedgemaakt worden." De moeder en zus van Tarrant zijn voor hun eigen veiligheid ondergedoken.

Zijn familie probeert erachter te komen wat de man van „gewone jongen" tot verdachte moordenaar heeft gemaakt. „Vroeger hield hij meer van videogames dan van meisjes", blikt oma Marie Fitzgerald terug. Zijn onvoorstelbare acties van vrijdag hebben echter duidelijk gemaakt dat hij „compleet veranderd" is en absoluut „niet meer de jongen die we kenden". Hij heeft „de familie in totale verbijstering achtergelaten", aldus oma Marie. „Wij zijn verpletterd."

Persoonlijk denkt ze dat het fout is gegaan toen Tarrant’s vader overleed aan kanker in 2010. Daarna zou hij vertrokken zijn naar Europa, toen daar steeds meer islamitische aanslagen kwamen.

Tarrant is vooralsnog de enige die de aanslagen ten laste worden gelegd. Er zijn drie anderen gearresteerd. Op 5 april verschijnt Tarrant in de rechtbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie aanslagpleger Nieuw-Zeeland maakt excuses
Sluiten