Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Extra vroeg op voor Verstappen

Nederlanders zijn fan van Verstappen. Bijna zevenhonderddertigduizend Nederlanders rolden zondagochtend vroeg hun bed uit om de Formule 1 coureur te zien racen in de Grand Prix Australië. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Formule 1 was in Nederland op de buis om 06.00 uur op Ziggo Sport. Ondanks het feit dat zelfs de vogels nog niet floten, staat de uitzending op de elke plek van de vijfentwintig meest bekeken programma’s op de zondag.

De nabeschouwing, ook op Ziggo Sport, om 07.45 uur lokte nog vierhonderdvierentachtig duizend kijkers. Verstappen behaalde de derde plaats op het circuit Albert Park. Een goede prestatie voor de 21-jarige racer van Red Bull, die nooit eerder zo goed presteerde tijdens een openingsrace.

Luizenmoeder favoriet

Toch blijven de strikte juf Ank, de sullige directeur Anton en de rest van Basisschool de Klimop favoriet om naar te kijken. De Luizenmoeder staat nog altijd bovenaan in de lijst van best bekeken programma’s. Zo’n 2,8 miljoen Nederlanders zagen zondag hoe juf Ank strijd voerde tegen obesitas.

Op plaats twee staat Studio Sport Eredivisie met 2,2 miljoen kijkers, gevolgd door de Postcode Loterij Miljoenenjacht met 2,17 kijkers en afgesloten door het NOS Journaal van 20.00 uur met net geen twee miljoen kijkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.