Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Explosie in Amsterdam zorgt voor schade

Een explosie heeft meerdere panden in Amsterdam-Oost schade bezorgd. De politie denkt dat er een explosief is afgegaan.

Rond 5 uur zondagochtend stroomden er meldingen binnen bij de politie: er was ineens een harde knal in de omgeving van een coffeeshop in de Amsterdamse Linnaeusstraat.

Totale schade nog onbekend

Agenten die aan het surveilleren waren, zagen een lichtflits en hoorden de harde knal ook. Volgens een politiewoordvoerder is er onder meer schade aan ramen van gebouwen.

In sommige gevallen staan die gebouwen tientallen meters verderop. Omdat het toen nog donker was, zal de totale schade pas later bekend worden.

Geen gewonden

Gelukkig heeft de politie nog geen aanwijzingen dat er gewonden zijn gevallen. Omdat er nog veel onderzocht moet worden, is de straat deels afgezet. Een explosievenverkenner van de politie kijkt of de Explosieven Opruimingsdienst Defensie moet worden ingeschakeld.

Het is niet de eerste keer dat de bewoners van de Linnaeusstraat worden opgeschrikt door een explosie: in januari was er ook een nachtelijke ontploffing in de buurt van de coffeeshop. Of het explosief nu weer bij hetzelfde pand afging, is nog niet helemaal duidelijk. „We moeten nog wel met zekerheid vaststellen waar het precies is neergelegd en afgegaan”, zegt de woordvoerder.

https://twitter.com/flowerpower_m/status/1102092605901410304

Op Twitter vraagt de politie aan getuigen en bewoners om tips en camerabeelden om de explosie te kunnen onderzoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.