Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mrt 2019 / 15:34 uur

Energierekening dit jaar definitief niet omlaag

Waar minister van Economische Zaken Eric Wiebes donderdagavond tegenover de kamer nog liet weten te zullen kijken naar de mogelijkheid om de energierekening te verlagen, gaat dat toch definitief niet gebeuren.

Onverantwoord

Dat heeft staatssecretaris van Financiën Menno Snel tegenover RTL Nieuws bevestigd. „Het leek op wat we al wisten: het is eigenlijk onverantwoord.”

Mogelijk kan het volgend jaar wel, zo geeft Snel aan. „Als je dat allemaal wil veranderen, moet je de wet aanpassen. Dat moet via de Raad van State, de Tweede Kamer en dan door de Eerste Kamer. En dan moet de belastingaangifte worden aangepast. Voor iedereen zou iets anders gelden. Het is vrij ingewikkeld om zoiets snel te doen. Als je alle stappen bij elkaar optelt, kom ik tot de conclusie dat het onverantwoord is."

Energiebelasting

Afgelopen maand werd bekend dat de energierekening flink zal stijgen. Als gevolg van de hogere energiebelasting zal voor een gemiddeld gezin de jaarrekening met 334 euro omhoog gaan. Het kabinet heeft al aangekondigd wat te willen ondernemen om de lasten te verlagen, maar dat gaat voor dit jaar dus niet lukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Energierekening dit jaar definitief niet omlaag
Sluiten