Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Efteling mag voorlopig nog niet uitbreiden

De Efteling kan nog even niet beginnen met de uitbreiding van het attractiepark in Kaatsheuvel. De Raad van State heeft dat vrijdag bepaald in een spoedprocedure die een groep omwonenden had aangespannen.

De Raad van State betwijfelt of het geluid en de parkeerproblemen acceptabel blijven volgens de regels die de gemeente heeft opgelegd bij de goedkeuring van de plannen. Loon op Zand gaf in september nog goedkeuring voor de uitbreiding van De Efteling. Ten oosten staat een uitbreiding met 3 hectare gepland en ten westen met 5 hectare.

Nieuwe attractie

De Efteling wilde in het oostelijke deel snel aan de slag met een nieuwe attractie. Het park moet in ieder geval de uitkomst van een bodemprocedure afwachten, aldus de rechter vrijdag.

De Efteling is teleurgesteld over de uitspraak. „Wij begrijpen dat omwonenden de keuze maken om juridische stappen te zetten, maar hadden natuurlijk liever een andere uitspraak gezien. De plannen zijn tot stand gekomen na een uitgebreid proces, waarin de inbreng van zoveel partijen én ook van de omwonenden heel zorgvuldig is verwerkt. Er is gezocht naar een balans tussen alle belangen. We wachten de definitieve uitspraak van de Raad van State af", laat een woordvoerder weten in een verklaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.