Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mrt 2019

Eerste slachtoffers Christchurch begraven

Na vijf dagen zijn de eerste slachtoffers van de aanslagen in Christchurch eindelijk begraven. Het gaat om twee Syrische vluchtelingen, een man en een zoon die recent naar Nieuw-Zeeland waren gekomen.

Racisme

De mannen zijn begraven in Memorial Park Cemetery in Christchurch. In de islam is het eigenlijk gebruikelijk dat de doden binnen 24 uur worden begraven. De meeste slachtoffers van de aanslagen op moskeeën kwamen uit immigrantengezinnen. Door forensisch onderzoek moesten de families langer wachten op het vrijgeven van de lichamen van hun familieleden.

Eerste slachtoffers Christchurch begraven
/ ANP

Afgelopen vrijdag kostte racistisch gemotiveerde aanslagen vijftig mensen het leven. Nog eens dertig mensen raakten gewond. De vermoedelijke dader, een 28-jarige rechtsextremist uit Australië, zit in voorlopige hechtenis.

In een interview met de Australische zender 9News heeft de Australische familie van aanslagpleger Brenton Tarrant excuses gemaakt voor het drama. „Wij zijn er kapot van”, vertelde de oma van Tarrant. „Het spijt ons zo erg voor de families van de overledenen en de gewonden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste slachtoffers Christchurch begraven
Sluiten