Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 12 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Eerste Chinese eindexamen voor havo-leerlingen

Naast vakken als Nederlands en Engels, wordt dit jaar ook het eindexamen Chinees gegeven. Dit gebeurt naar aanleiding van het feit dat de groep leerlingen die Chinees volgt op Nederlandse scholen steeds groter wordt. Dat meldt Nuffic, een organisatie die zich bezighoudt met internationalisering van het onderwijs.

Volgens de organisatie maken veertien havisten deze week voor het eerst het schriftelijk examen Chinees. Dat doen ze op twee scholen: het Wolfert van Borselen in Rotterdam en het Kandinsky College in Nijmegen. In totaal leggen 196 leerlingen dit jaar het eindexamen af. Vorig schooljaar was het voor vwo-leerlingen de eerste keer dat ze het eindexamen Chinees maakten.

Cijferlijst

„Het is mooi dat nu ook havoleerlingen eindexamen Chinees kunnen doen", zegt Nuffic. „Ze volgen gedurende vijf jaar het vak en dan is het fijn dat ze dit ook op hun cijferlijst kunnen laten zien. In het eindexamen moeten leerlingen kunnen aantonen dat zij Chinees kunnen lezen, spreken, luisteren en schrijven."

Negen jaar geleden werd er al een (steek)proef gehouden met het vak Chinees op negen scholen. Twintig Chinees-volgers deden in het eerste jaar examen in het vak. Nu bieden zo’n tachtig scholen Chinees aan als vak en leerlingen kunnen nu op meer dan vijftien scholen eindexamen in de taal doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.