Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 mrt 2019 / 06:49 uur

Eerste bloemen gelegd op 24 Oktoberplein

Op het 24 Oktoberplein in Utrecht waar maandag de dodelijke schietpartij plaatsvond zijn de eerste bloemen gelegd. Ook de internationale pers is aanwezig. Cameraploegen uit onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, België en Tsjechië maken opnames op de plek rond de trambaan. De politie is niet meer aanwezig. De tram rijdt weer volgens de dienstregeling.

Verder hangen de vlaggen bij overheidsgebouwen dinsdag halfstok na de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht. De vlaginstructie geldt voor gemeenten, provincies en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland. De koninklijke standaard (vlag) die op de paleizen van het Koninklijk Huis wordt gehesen, wordt dinsdag voorzien van een zwarte wimpel ten teken van rouw.

Drie verdachten

De vermoedelijke schutter Gökmen T. werd maandag na een klopjacht aangehouden in Utrecht. De politie hield nog twee verdachten aan. De betrokkenheid van deze personen wordt nog onderzocht.

Nieuwe details zijn er in de nacht van maandag op dinsdag niet bekend geworden over de aanslag in de Utrechtse tram.

Reageer op artikel:
Eerste bloemen gelegd op 24 Oktoberplein
Sluiten