Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 8 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Duncan doet het goed bij bookmakers Songfestival

Als we de bookmakers mogen geloven, heeft Duncan Laurence best een kans om het songfestival te winnen.

Sinds de zanger zijn liedje bekendmaakte, is hij naar de tweede plek gestegen van de lijst van de wedkantoren.

10 procent winkans

Begin deze week werd de kans dat Duncan de winst binnenhaalt nog ingeschat op 4 procent, nu is dat 10 procent. Best bijzonder, vertelt journalist en songfestivalwatcher Jelmer Visser.

De winkansen op maandag. /Jelmer Visser

„De laatste keer dat Nederland zo hoog stond bij de ‘bookies’, was in het jaar van de Common Linnets. Zij werden toen tweede. Het enige verschil is dat zij niet direct al tweede stonden, in de maand voorafgaand aan het festival kropen ze telkens een paar plekjes naar voren.”

Conflict Common Linnits

Tussen Waylon en Ilse de Lange van de Common Linnits boterde het na hun tweede plek in de wedstrijd in 2014 niet meer. Jelmer: „In 2018 zou Waylon even laten zien hoe het ‘moest’. Hij werd achttiende. Nu, in 2019, stuurt Ilse de Lange haar protégé. Dat zou best eens kunnen uitlopen tot een ultieme ‘f*ck you’ van Ilse richting Waylon…”

Rusland bovenaan

De tijd zal het leren. Op de eerste plek staat vooralsnog Rusland met Sergey Lazarev. Zijn nummer is nog niet bekendgemaakt. Omdat hij in 2016 derde werd met het nummer You Are The Only One, worden zijn kansen toch al hoog ingeschat.

Wat de favoriet is van Jelmer? „Ik vind IJsland helemaal geweldig, maar dat heeft te maken met mijn muzieksmaak. Ik hou van obscure, duistere en snelle herrie. Dus ik denk niet dat veel mensen het met mij eens zijn, haha!”

Oordeel zelf:

Op 16 mei is Duncan Laurence te horen in de tweede halve finale van het songfestival met zijn nummer Arcade. Beluister het nummer hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.