Metro
Metro Nieuws 10 mrt 2019 / 08:27 uur

Duizenden mensen naar Amsterdam voor klimaatmars

Naar verwachting zullen duizenden mensen zich zondagmiddag in Amsterdam verzamelen om aandacht te vragen voor het klimaat. De landelijke Klimaatmars begint om 13.00 uur op de Dam.

Fietsen

Vanuit het hele land wordt er naar Amsterdam afgereisd. Zo komen er 120 mensen uit Groningen, gaan er bussen vanuit Friesland en komen er tientallen mensen vanuit Utrecht naar de hoofdstad gefietst. De deelnemers roepen de regering op te kiezen voor echte oplossingen en een eerlijk klimaatbeleid, laten de initiatiefnemers weten.

Voorafgaand aan de mars zijn er optreden van Claudia de Breij en Typhoon, en geven onder meer klimaat wetenschapper Heleen de Coninck en enkele initiatiefnemers van de schoolstakingen toespraken over het klimaat. Onder de deelnemers zijn onder meer prinses Irene, veel politici en BN’ers als Paul de Leeuw en Georgina Verbaan.

Aandacht

Zo’n vijftig maatschappelijke organisaties en politieke partijen hebben zich bij het protest aangesloten, dat onder andere wordt georganiseerd door Milieudefensie, FNV, Oxfam Novib en Greenpeace. Ze willen onder meer een eerlijke verdeling van de „lasten en lusten", vinden dat de „grote vervuiler" moet betalen en streven naar een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont.

Enkele weken geleden was er in Den Haag nog een groot protest om aandacht te vragen voor het klimaat. Dat was georganiseerd vanuit scholieren. Op het Malieveld in Den Haag werd gevraagd stil te staan bij het klimaat, daarna werd er een mars door de stad gelopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duizenden mensen naar Amsterdam voor klimaatmars
Sluiten