Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 mrt 2019 / 09:30 uur

Duizenden mensen herdenken slachtoffers Christchurch

Bij een herdenking in Nieuw-Zeeland hebben duizenden mensen stilgestaan bij de aanslagen in Christchurch. In een park bij de Al Noor-moskee werd een wake gehouden.

Solidariteit

Bij die moskee vielen de meeste slachtoffers, toen op 15 maart het vuur werd geopend op de vele aanwezigen. Racistisch gemotiveerde aanslagen kostten aan vijftig mensen het leven. Nog eens dertig mensen raakten gewond. De vermoedelijke dader, een 28-jarige rechtsextremist uit Australië, zit in voorlopige hechtenis.

Zo’n 15.000 mensen waren aanwezig bij de wake, die begon met een islamitisch gebed. Daarna werden de namen van de slachtoffers voorgelezen. Tijdens de herdenking droegen ook veel niet-islamitische vrouwen hoofddoekjes, om zo hun solidariteit met moslims te tonen. Op 29 maart zal er een nationale herdenkingsdienst plaatsvinden.

Duizenden mensen herdenken slachtoffers Christchurch
/ ANP

In een interview met de Australische zender 9News heeft de Australische familie van aanslagpleger Brenton Tarrant excuses gemaakt voor het drama. „Wij zijn er kapot van”, vertelde de oma van Tarrant. „Het spijt ons zo erg voor de families van de overledenen en de gewonden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden mensen herdenken slachtoffers Christchurch
Sluiten