Metro
Metro Nieuws 18 mrt 2019 / 15:36 uur

Dode walvis spoelt aan met 40 kg (!) plastic in maag

Op de Filipijnen is opnieuw pijnlijk duidelijk geworden hoe groot het plasticprobleem is. Daar spoelde een dode spitssnuitdolfijn aan met veertig kilo plastic in zijn maag, voor het merendeel tassen en zakken.

Vuilniscontainer

Zeebioloog Darrell Blatchley deelt het tragische bericht op zijn Facebookpagina. Blatchley, die werkzaam is in het natuurhistorisch museum D’Bone Collector op het Filipijnse eiland Mindanao, stelt "nog nooit zoiets gezien te hebben". Hij zag plastic in alle soorten en maten, waaronder 16 lege rijstzakken en meerdere boodschappentassen. De zeebioloog roept de overheid op tot actie tegen mensen die ‘de oceaan als vuilcontainer blijven gebruiken’.

https://www.facebook.com/darrell.blatchley.9/posts/10218960623904225

Grootste vervuilers

Het dier strandde vrijdag met een hoeveelheid afval in de maag waar je u tegen zegt; volgens Blatchley een tiende van het totale lichaamsgewicht, dat 500 kilo betreft. De komende dagen zal de bioloog de precieze lijst van de plastic voorwerpen bekend maken. De Filipijnen worden op dit moment beschouwd als één van de grootste oceaanvervuilers ter wereld. De visie op plasticgebruik is daar dan ook nog niet al te best: het wordt nog gepromoot om plastic eenmalig te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dode walvis spoelt aan met 40 kg (!) plastic in maag
Sluiten