Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Datum voor nieuw pensioenprotest: 29 mei

Tijdens de staking van vorige week maandag werd duidelijk hoe sterk de AOW-leeftijd leeft in ons land. De vakbonden CNV, FNV en VCP laten maandag aan minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees weten dat ze op 29 mei opnieuw op grote schaal gaan staken. En deze staking wordt nog groter, schrijft Trouw.

Koolmees onder druk

Op deze manier proberen de vakbonden minister Koolmees onder druk te zetten. Zij willen pas weer met hem in gesprek als ze het idee hebben dat ze eruit kunnen komen. De bonden willen dat de pensioenleeftijd niet meer stijgt en dat er een aanvullend pensioen komt.

CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden: „Het kabinet denkt misschien dat wij even een kunstje opvoerden met de protestactie van vorige week. En dat we daarna gewoon braaf naar de onderhandelingstafel terugkomen. Maar dat heeft hij dan niet goed begrepen.”

De vakbonden voelen zich gesteund door de verkiezingsuitslag afgelopen week, waardoor de regering geen meerderheid meer heeft in de Eerste Kamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Datum voor nieuw pensioenprotest: 29 mei
Sluiten