Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Coach filmde mogelijk jonge dammers onder de douche

Jonge dammers die soms bij een bekende damcoach sliepen in verband met toernooien, zouden weleens gefilmd kunnen zijn onder de douche. De 63-jarige man wordt verdacht van het heimelijk filmen van deelnemers onder de douche.

S. is beroemd in de damwereld. Hij is jeugdcoach en organiseert al tientallen jaren toernooien. Nu kan dat niet meer want hij is geschorst vanwege een strafrechtelijk onderzoek, schrijft de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB). De Telegraaf meldt dat de politie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de zestiger.

Camera gevonden

Een meerderjarige Wit-Russische speler deed in november aangifte, nadat hij een camera had gezien in de douche bij S. thuis. Het was niet ongewoon voor de jonge dammers om bij de coach thuis te verblijven rondom toernooien.

„Na de melding hebben we snel maatregelen genomen om te voorkomen dat hij nog operationeel functioneerde”, zegt Eddo de Jong, de voorzitter van de KNDB tegen De Telegraaf. „Hij zei echter dat de politie niets had gevonden, en wilde weer aan de slag gaan. Toen konden we niet anders dan hem schorsen.”

Jicht

De coach ontkent dat hij geschorst is en zegt dat hij nooit minderjarigen heeft gefilmd in de 45 jaar dat hij actief is als trainer. „Daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik wilde mijzelf filmen, omdat ik een zware jichtaanval had en wilde zien hoe dat eruit zag. Er is niks gebeurd, ze zullen niks vinden.”

Hij heeft een aanklacht ingediend tegen voorzitter De Jong en heeft er alle vertrouwen in dat hij binnenkort weer toernooien mag organiseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.