Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 mrt 2019 / 09:44 uur

Campagnevoeren gaat door, slotdebat op de tocht

De politieke partijen zullen hun campagne voor de Provinciale Staten-verkiezingen dinsdag gewoon gaan hervatten, dat is naar buiten gekomen na een overleg op het Binnenhof in Den Haag.

Ingetogen manier

Wel hebben ze besloten de campagne dinsdag op een ingetogen manier te voeren. De campagne werd maandag, twee dagen voor de verkiezingen, stilgelegd vanwege de schietpartij in Utrecht, waarbij drie mensen om het leven kwamen.

Op de laatste campagnedag zijn de partijen doorgaans nog druk met allerhande campagne-activiteiten. ’s Avonds zouden de Haagse kopstukken in Arnhem aantreden voor het laatste grote verkiezingsdebat van de NOS. De PVV wil dinsdagmiddag of -avond het kabinet nog in de Tweede Kamer aan de tand voelen over de gebeurtenissen in Utrecht van maandag. Als de andere partijen daarmee instemmen, komt het slotdebat van de NOS waarschijnlijk in de knel.

FVD

Maandag stonden er tal van activiteiten gepland rondom de verkiezingen van woensdag, maar na de aanslag in Utrecht werden deze bijna zonder uitzondering geschrapt. Alleen Forum voor Democratie liet zijn bijeenkomst in het Kurhaus in Scheveningen doorgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Campagnevoeren gaat door, slotdebat op de tocht
Sluiten