Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Californisch stadje wordt eiland na storm

Een overstroming heeft ervoor gezorgd dat een kleine stad in Amerika niet langer alleen een stad is. Guerneville in de staat Californië is dankzij een overstroming van de Russia River nu officieel een eiland. Wegen staan onder water waardoor de stad alleen nog maar per boot te bereiken is.

Inwoners van Guerneville en twintig andere steden in het noorden van de staat, is geadviseerd te evacueren. Guerneville, een voormalig houthakkersdorp en tegenwoordig populaire toeristentrekpleister, heeft zo’n 4500 inwoners. Voor het eerst in twintig jaar is er zoveel neerslag gevallen, dat de plaats niet anders dan per boot te bereiken is.

Hoog water

Verschillende mensen zijn hun dak op gevlucht tegen het hoge water. Inwoner Tom Orr moest ook vluchten. „Ik voel me zo hulpeloos dat ik hier maar zit te wachten tot ik terug kan”, zegt Orr tegen SkyNews. Hij werd door een vriend in een kano uit zijn huis gehaald.

Het water komt op sommige plekken tot borsthoogte, een boot is dus geen overbodige luxe. Ruim 2000 huizen, winkels en andere gebouwen zijn geraakt door de vloed.

https://twitter.com/GreekOther/status/1101368579532955649

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.