Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Geldrop-Mierlo treedt af door affaire

Update 17.43

Berry Link, de burgemeester van de Brabantse gemeente Geldrop-Mierlo, treedt af. Dat is het gevolg van commotie over een vermeende affaire van de burgemeester, die maandag een hoogtepunt bereikte. „Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren”, aldus een verklaring van Link, die zich maandagmorgen ziek meldde.

Oorspronkelijk bericht

Burgemeester Berry Link (53, CDA) van de Brabantse gemeente Geldrop-Mierlo zit op het moment thuis vanwege een „privékwestie”. Het zou gaan om een affaire tussen Link en een ambtenaar van de gemeente.

Onderzoek

Intern zou de affaire al vanaf begin januari bekend en onderzocht zijn door een speciale commissie. Het onderzoek werd ingesteld nadat de vriendin van Link op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente luidkeels de affaire openbaarde. De commissie kwam toen, na weken onderzoek, tot de conclusie dat Link een "integriteitsschending" zou hebben begaan.

Heftig gesprek

De crisis kwam vrijdag tot een nieuw hoogtepunt toen Link na een ,,heftig" gesprek met zijn vriendin naar een onbekende stemming vertrok. De politie zou ingeschakeld zijn om hem op te sporen, vanwege zorgen over zijn emotionele gesteldheid. Link zit nu, op advies van de gemeenteraad, ziek thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.