Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 mrt 2019 / 19:37 uur

Bretoniere Groep vraagt faillissement aan

Loop je het liefst met Shabbies aan je voeten? Dan hebben we slecht nieuws. Bretoniere Groep, het damesschoenenbedrijf dat bekend is van merken als Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere, vraagt faillissement aan. Het bedrijf kampte naar eigen zeggen al langere tijd met dalende omzetten. Een zoektocht naar een strategische partner haalde niets uit.

115 banen onzeker

Vorige week viel al het bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor de groothandelsactiviteiten om. Nu is ook het faillissement aangevraagd van de overige bedrijfsonderdelen, waaronder de eigen winkels en de webshop. De verwachting is dat het faillissement dinsdag wordt uitgesproken. Vooralsnog zijn winkels en webshop open.

De directie betreurt het faillissement, maar hoopt dat er een doorstart kan worden gemaakt. In het licht daarvan kan het bedrijf geen verdere mededelingen doen. Bij Bretoniere Groep werken 115 mensen. Hun toekomst is ongewis.

Het bedrijf benadrukt dat de schoenensector niet weet te profiteren van de huidige economische voorspoed. Sinds het eind van de economische crisis zijn de omzetten tot wel een kwart gedaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bretoniere Groep vraagt faillissement aan
Sluiten