Metro
Metro Nieuws 27 mrt 2019 / 14:12 uur

Boycot leidt tot totale uitverkoop HEMA-fles wijn

De Efrat-wijn van de HEMA is uitverkocht. Dat een wijn goed loopt in een winkel is natuurlijk geen nieuws, maar het verhaal erachter maakt het wel een stukje mooier. Een vrouw probeerde namelijk de wijn te boycotten en dat pakte nogal averechts uit. Het leidde namelijk tot een ware stormloop op de flessen.

Israël

Ze schrijft op social media dat de wijn via de wijnhandel uit een illegale Israëlische kolonie op bezet Palestijns gebied komt. Ze roept de winkelketen tot verantwoording over de wijn.

Hema verkoopt Efrat wijn uit Israel van wijnhandel Teperberg. Teperberg ligt ergens in Israel, maar verkoopt wijn van…

Gepostet von Mieke Zagt am Dienstag, 26. März 2019

Waarop de HEMA al snel antwoordt dat de druiven waarvan de wijn gemaakt wordt, gewoon van Israëlisch grondgebied komen.

Heerlijke wijn

Op Twitter zou ze hebben opgeroepen tot een boycot van de wijn, maar haar profiel is inmiddels afgeschermd en de originele tweet niet meer te zien. In die tweet zou de vrouw het volgende hebben geschreven: „U verkoopt Efrat-wijn uit de Judean Hills, origine Israël. Klopt dat wel? Zowel Efrat als de Judean Hills liggen in bezet Palestijns gebied. Efrat is een illegale Israëlische kolonie. Kunt u de bestemming controleren? Niet weer hè?" Met daarbij de hashtag tipvanmieke.

Van daaruit leidt het al snel op een ware stormloop van mensen die onder de hashtag tip van Mieke tweetten dat ze de wijn héérlijk vinden en snel nog even een paar flesjes in gaan slaan.

https://twitter.com/dennis_dw/status/1110901564678520832

Inmiddels is de wijn zo goed als uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boycot leidt tot totale uitverkoop HEMA-fles wijn
Sluiten