Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 30 mrt 2019 / 18:05 uur

Boete voor wie info over Koningsdag 2019 loslaat

De gemeente Amersfoort, waar Koningsdag dit jaar gevierd wordt, heeft alle mensen die betrokken zijn bij de voorbereidingen van het feest een geheimhoudingsplicht laten tekenen. Wanneer een van deze mensen ook maar iets loslaat over Koningsdag 2019, kunnen ze een boete van 25.000 euro verwachten, zo meldt RTL Nieuws.

Geheimhoudingsplicht ook voor kinderen

Deze geheimhoudingsplicht geldt niet alleen voor organisaties en mensen die direct bij het feest betrokken zijn, zoals vrijwilligers langs de route, maar ook voor kinderen. Vaak doen deze kinderen mee aan bijvoorbeeld een dansuitvoering. In eerste instantie zou zelfs de route die de Oranjes afleggen geheim zijn, maar deze is onlangs door de gemeente zelf naar buiten gebracht.

Dwangsom ‘achteraf te hoog’

De dwangsom is op 25.000 euro gesteld, omdat zo’n soort bedrag doorgaans ook met bedrijven afgesproken wordt. Een woordvoerster van de gemeente Amersfoort laat weten dat de geheimhoudingsplicht in het leven geroepen is om afspraken te maken over hoe er met informatie omgegaan wordt. Ze willen het wel leuk houden, zegt de woordvoerster, en dus gaan ze betrokken nog eens vragen of ze nog steeds instemmen met de geheimhoudingsplicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boete voor wie info over Koningsdag 2019 loslaat
Sluiten