Metro
Metro Nieuws 27 mrt 2019 / 09:22 uur

Bijna vrijgekomen crimineel opnieuw aangehouden

Een 54-jarige Roemeen, die bijna zijn celstraf had uitgezeten voor zakkenrollerij en pinpasfraude, is opnieuw aangehouden. Hij wordt verdacht van nog eens 46 vergelijkbare delicten.

Heterdaad

2 april zou de man vrijkomen, maar nu wordt hij opnieuw verdacht van misdrijven, die vrijwel allemaal uitgevoerd zijn bij kwetsbare ouderen. De man werd in augustus vorig jaar gepakt voor het stelen van 900 euro van een 88-jarige man uit Amsterdam. Daarvoor zat hij nu een straf uit.

Van de 46 misdrijven waarvan de Roemeen wordt verdacht, hebben er 20 plaatsgevonden in Amsterdam. Ook in andere Nederlandse steden was hij actief en hij wordt door onder meer Frankrijk en Noorwegen gezocht. De delicten vonden plaats tussen 2009 en 2018. Pas in 2018 kon de man worden aangehouden, toen hij op heterdaad betrapt werd bij de diefstal van de bejaarde man.

In de 46 zaken maakte de verdachte meer dan 89.000 euro buit. Hij keek stiekem pincodes af, rolde de pinpas en nam grote bedragen op. De Amsterdamse recherche organiseert binnenkort een slachtofferbijeenkomst voor alle gedupeerden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijna vrijgekomen crimineel opnieuw aangehouden
Sluiten