Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 1 mrt 2019 / 18:59 uur

Baas: ‘Uit dood herrezen man’ moet gewoon werken

Een man in Zuid-Afrika die door een ‘wonderpastoor’ weer tot leven zou zijn gebracht, moet van zijn baas gewoon weer op zijn werk komen. Hij noemt de actie van de ‘herrezen’ man een ‘grote grap’ en heeft hem opgedragen weer aan het werk te gaan.

De ‘wedergeboren’ man, Brighton Elliot, werd gefilmd toen hij ‘opnieuw tot leven gewekt’ werd door de pastoor Alph Lakau. Hij plaatst zijn handen op het lichaam van Elliot, die op dat moment in een doodskist ligt, en vervolgens komt Elliot met het nodige toneelspel weer ‘tot leven’.

Elliot werkte daarvoor bij een houtverwerkingsbedrijf en zijn baas, Vincent Amoretti, zegt tegenover Enca dat hij niet erg onder de indruk is van het ‘wonder’ van Elliot: „Een van de werknemers kwam mijn kantoor binnen en zei tegen me dat Brighton dood was gegaan. Ik zag hem in de video in een kist liggen en was geschokt, toen begon hij weer te ademen en kwam hij weer tot leven. Het was echt een grote grap.”

Hele aardige man

Ondanks de lugubere stunt zou Amoretti het fijn vinden als Elliot weer gewoon kwam werken. Hij was namelijk erg tevreden over de werknemer: „Hij kwam hier ongeveer zes maanden geleden. Hij was een hele aardige man en hij wilde de houtindustrie graag leren kennen. Hij was altijd goed gekleed en tijdens ons kerstfeest was hij zelfs het best gekleed."

Daarna spreekt Amoretti hem in het interview nog direct aan: „Kom weer naar het werk Brighton, je bent een goede vent." Het is nog niet bekend of de ‘herboren’ Elliot ook op dat aanbod ingaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baas: ‘Uit dood herrezen man’ moet gewoon werken
Sluiten