Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 4 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Assen geen schijn van kans op organiseren F1 race

De Nederlandse Sportraad schrijft een open brief aan ministeries, provincies, de circuits en de gemeenten Assen en Zandvoort, waarin ze laten weten dat het ‘Zandvoort of niets’ is. Hiermee zetten zij Assen buiten spel en hebben zij dus geen kans om een Formule 1 race te organiseren.

Michael van Praag, voorzitter van de Sportraad, benadrukt dat de brief geen advies is. Ze hebben de brief verstuurd omdat het circuit in Assen het laat lijken alsof ze nog een kans hebben om de race te organiseren.

Bereikbaarheid

Mede omdat het circuit in Zandvoort een rijke historie heeft en in de buurt van grote steden en vliegvelden ligt, is juist dat circuit de uitgewezen optie om de race te organiseren. Zo hoorde de Sportraad van de organisatie achter de F1, de FOM.

Financieel spannend

Toch is het voor Zandvoort nog lastig de race te organiseren. De race kost namelijk rond de dertig tot veertig miljoen euro en de vraag is nog maar of Zandvoort dit heeft. Er werd uit meerdere hoeken op hulp gehoopt, maar dat schijnt niet door te gaan. Minister Bruno Bruins van Sport legt niet de gehoopte vijf miljoen euro bij en ook de gemeente en de Provincie Noord-Holland houden het geld in hun zak.

Tot eind maart is er sprake van een exclusiviteitsdeal van de FOM met Zandvoort. Daarna wil de organisatie kijken naar een race op een andere baan. Alsnog maakt Assen geen kans, blijkt uit een brief in de handen van RTL Nieuws. Assen zelf blijft hoop houden en houdt vol dat zij toch het alternatief zijn voor Zandvoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.