Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mrt 2019 / 10:40 uur

Amersfoortse Koningsdagboete toch van de baan

De boete van 25.000 euro voor wie zijn mond voorbijpraat over Koningsdag in Amersfoort gaat van tafel. Dat zegt burgemeester Lucas Bolsius tegen RTV Utrecht. Volgens Bolsius berust de boete op een misverstand.

Verjaardag in Amersfoort

De geheimhoudingsverklaring met de boete was opgesteld toen nog maar net bekend was dat de koning zijn verjaardag in Amersfoort zou komen vieren. De gemeente wilde dit zelf bekendmaken. Om te voorkomen dat meewerkende bedrijven en organisaties Amersfoort voor zouden zijn, werd de verklaring opgesteld. Ook vrijwilligers die op de 27e gaan helpen moesten de verklaring waarin de boete stond vermeld ondertekenen.

Volgens Bolsius hadden er twee versies van de geheimhoudingsverklaring moeten komen: Eentje mét en zonder boete. De burgemeester geeft aan dat ,,Een verrassingselement van het programma", wat hem betreft wel belangrijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Amersfoortse Koningsdagboete toch van de baan
Sluiten