Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 mrt 2019 / 15:54 uur

23 automobilisten bekeurd wegens filmen

Woensdagochtend werd er door 23 automobilisten een ongeval gefilmd op de A16. Deze actie zal de automobilisten duur komen te staan. Binnenkort kunnen ze namelijk een bekeuring van 239 euro op de mat verwachten. Zo meldt de politie.

Een vrachtwagen reed rond 08.00 uur met lege aanhanger over de Moerdijkbrug. Toen de wind vat kreeg op de aanhanger schaarde de combinatie, waardoor de A16 volledig blokkeerde. Er waren geen gewonden, maar het ongeval zorgde wel voor lange files. Tientallen automobilisten pakten hun mobieltje om het ongeluk al rijdend vast te leggen.

Kenteken

De agenten kregen toestemming van het OM om de filmers op basis van hun kenteken te bekeuren. Dat betekent dat ze de automobilisten niet staande hoeven te houden om een bekeuring uit te schrijven. De filmers krijgen de boete wegens het niet handsfree gebruik van hun telefoon achter het stuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
23 automobilisten bekeurd wegens filmen
Sluiten