Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Zakenman verliest 207.000 euro aan Tinder-match

„Dat is leuk", moet de 57-jarige Marcel Kooter gedacht hebben, toen hij op Tinder een match werd met de twintig jaar jongere Manuela Radeva. En negen maandenlang zag het er ook heel leuk uit, maar inmiddels zal hij daar anders over denken.

Financieel expert

De Britse zakenman heeft namelijk zo’n 207.000 euro verloren aan de Bulgaarse. Deze had in haar Tinder-profiel laten weten dat ze een financieel expert was bij Citibank. Uiteindelijk dacht hij haar na negen maanden haar wel te kunnen vertrouwen. „Ik zal het geld slim investeren.”

Kooter kwam bedrogen uit. Niet alleen werkte ze niet bij een bank en was ze er vandoor gegaan met zijn geld, ook bleek bij nader onderzoek dat ze in Bulgarije allang getrouwd was met een ander.

Rechtszaak

Echter kon ze niet ontsnappen aan de Brit, die nu in plaats van haar een advocaat bij de arm nam en haar voor de rechter daagde. „Ze hadden een serieuze relatie en van bedrog of misleiding was geen sprake", zo stelde de advocaat van Radeva als verweer.

De rechter stelde Kooter echter in het gelijk. Radeva moet het hele bedrag tot op de laatste cent terugbetalen aan Kooter. Daar komt nog eens bij dat ze ook de kosten van de rechtszaak (22.000 euro) moet vergoeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.