Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 24 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Winnaar 1,5 miljard laat VS al vier maanden wachten

Hoelang wacht jij met het controleren van een lot na de trekking? Een man of vrouw in Amerika doet er klaarblijkelijk heel lang over en maakt dat iedereen heel nerveus. Want zodoende is er een prijs van 1,5 miljard dollar van de loterij Mega Millions die nog niet is opgeëist.

Van het lot weet men dat het gekocht is tussen 20 en 23 oktober in een KC Supermarkt in het stadje Simpsonville in de staat South Carolina. Omdat het geen stad is langs een grote doorgangsweg verwacht men dat het ook om een inwoner van de plaats gaat.

Opties

Het is inmiddels vier maanden geleden dat het lot als winnende getrokken werd, maar nog altijd is er geen spoor van de winnaar. Er doen verschillende theorieën de rondte. Zo wordt er gesuggereerd dat de winnaar van schrik dood is gevallen na het zien van de prijs. Dit lijkt echter ongeloofwaardig, want dan zou bij de dode persoon het lot aangetroffen moeten zijn.

Anderen zeggen dat het gaat om een voortvluchtige crimineel, die bang is om zich te melden, omdat er dan allemaal feiten over zijn leven bekend worden. De andere optie is dat de winnaar het geld niet a la minute nodig heeft en de rest van de wereld gewoon in de maling neemt door pas op het laatste moment zijn prijs op te eisen. De winnaar heeft daarvoor tot 19 april 17.00.

Mislopen

South Carolina hoopt in ieder geval dat de winnaar zich meldt, want anders loopt het ruim 60 miljoen dollar aan inkomstenbelasting mis. De eigenaar van de verkopende supermarkt ziet dan bovendien een bonus van 50.000 euro aan zijn neus voorbijgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.