Metro
Metro Nieuws 28 feb 2019 / 07:44 uur

Wetenschappers maken cannabis zonder hennepplant

Binnenkort is er geen hennepplant meer nodig voor het produceren van cannabis. Wetenschappers zijn er namelijk in geslaagd om cannabisstoffen te maken met gistcellen.

Dat blijkt uit een wetenschappelijke publicatie in wetenschappelijk tijdschrift Nature. De aanmaak van cannabisstoffen met gistcellen kan van pas komen bij medicijnonderzoek en de productie van medicinale cannabis.

Hoge eisen

Medicinale cannabis moet aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Zo moet de cannabis bestaan uit een vaste hoeveelheid werkzame stof, en mogen er geen zware metalen of pesticiden inzitten. Op dit moment is medicinale cannabis slechts verkrijgbaar bij speciale apotheken.

Deze wetenschappelijke ontwikkeling kan ervoor zorgen dat bovenstaande kwaliteitseisen sneller gehaald zullen worden. Hierdoor kan medicinale wiet sneller op de markt worden gebracht. Of er ook biotech-wiet op de markt komt is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wetenschappers maken cannabis zonder hennepplant
Sluiten